Presentació  

Català

Castellano


Fotografies de la Jornada

El descobriment ara fa 50 anys de l'estructura en doble hèlix del DNA canvià definitivament el rumb de la Biologia. S'establí la base molecular de la vida, i es van poder unificar per sempre la genètica, la bioquímica, la biologia cel·lular i la fisiologia. Aquest fet fou l'inici de l'era de la Biologia que ens ha dut fins a la consecució del genoma humà.

El poder explicatiu de la doble hèlix juntament amb la bellesa i alhora la simplicitat d'aquesta estructura han estat font d'inspiració no només per a científics sinó també per a artistes i poetes. El DNA esdevingué la metàfora de la vida, i amb l'adveniment de les tècniques que permeten la seva modificació, també el nou paradigma de la capacitat per a  redissenyar la vida a la Terra, amb totes les implicacions social i ètiques que comporta.

Enguany, s'estan duent a terme nombrosos actes arreu del món per celebrar aquest 50è aniversari. Nosaltres, investigadors i divulgadors en aquest privilegiats temps de la genètica no voliem deixar de celebrar aquest aniversari  al nostre país, sumant-nos a les diferents commemoracions mitjançant aquesta jornada. Des d'aquí volem agraïr als patrocinadors que faran possible aquest esdeveniment.

Les ponències de la jornada seran divulgatives, i pretenen abordar l'estudi del DNA des de diferents perspectives complementàries: científiques, tecnològiques, artístiques i ètiques. 

En aquests dies on la confiança en els valors de la nostra societat estan més qüestionats que mai, l'avenç en la nostra comprensió dels secrets de la vida són un exemple positiu de la capacitat de la nostra espècie de treballar conjuntament per assolir els grans reptes científics i intel·lectuals que representen la comprensió profunda de la naturalesa de la vida i de nosaltres mateixos.

Els organitzadors


Descarregeu l'arxiu original de Nature en pdf

Article original Nature Watson & Crick


                

Entrada | Presentació | Programa | Inscripció | Links | Fites de la Genètica | Organització i Patrocinadors | 

Contacte